torsdag 19 december 2013

Går kanske lika bra med fikonlöv

Ett par av mina riksdagskollegor upprör sig för närvarande över olika konstverk som utsmyckar riksdagens lokaler. Tur att de inte var aktiva i det lokala styret av Florens på 1500-talet för då hade nog Michelangelos staty av David riskerat att förpassas till ett förråd.
SvD

onsdag 11 december 2013

Lagen gäller även för lagstiftare!


 

 

Ledamöterna i Sveriges riksdag har många olika yrkes- respektive studiebakgrunder. Utbildningsnivån är låg om man jämför med andra länders parlament slående är också den låga andelen juridskt skolade i riksdagen. På senare år har Socialdemokraternas historiska mångtalighet av fackliga ombud börjat matchas av mitt eget partis "yrkesekvivalent", politiska tjänstemän.

Vid dagens debatt rörande riksdagsordning konstaterar jag tryggt att Moderaterna företräds av juris doktor Andreas Norlén. Tyvärr är nog oppositionen så fastlåst i sina ställningstagande att de inte inser vikten av att en lagstiftande församling visar respekt inför lagen genom att följa den.

söndag 8 december 2013

De rödgröna har blivit rödare!


Dagens Demoskopundersökning innehåller ett antal intressanta signaler. Stödet för Alliansen som det enda trovärdiga regeringsalternativet stärks genom ökningarna för såväl C, FP och KD. På den rödgröna sidan har S planat ut på historiskt låga 33%. Ännu viktigare är V:s ökning kombinerad med MP:s tillbakagång. Det rödgröna regeringsalternativet blir på detta sätt mycket rödare och öppnar för Allianspartierna att vinna över liberala och ickesocialistiska S- och MP-sympatisörer. Nu blir det nio månaders valspurt för att ge Sverige en Alliansregering med majoritet i riksdagen.